Auteur

Eddy A. M. Daniels (°1949) studeerde eerst economie, maar brak in 1970 die studies af omdat hij in de greep kwam van het maoïstische Amada, in de sfeer van Mei 68. Hij werkte tien jaar lang als mijnwerker, bandwerker in ploegenstelsel en opvoeder van sociaal verwaarloosde kinderen.

In 1981 ging hij opnieuw studeren, middeleeuwse geschiedenis. In 1986 begon hij, via het Leuvense studentenblad Veto, aan een journalistieke loopbaan bij Pub Magazine (het vakblad voor Media, Marketing en Reclame van Uitgeverij CED-Samsom). Hij startte bij Het Laatste Nieuws Jobwijzer op, de voorloper van het huidige Vacature en werd daarna hoofdredacteur (1993-2003) van het Belgische Intermediair, het weekblad voor actieve professionals van Uitgeverij Corelio (voorheen VUM, nu Mediahuis).

In 2000 werd hij onderscheiden met de SKEPP-prijs De Zesde Vijs wegens het ‘ernstig wetenschappelijk onderzoek’ in zijn journalistiek werk.

In 2005 publiceerde hij bij Uitgeverij Aqua Fortis De Open Samenleving en haar Nieuwe Vijanden (230 p.), een kritisch essay over het falen van de moderne intelligentsia in de multiculturele samenleving.

In 2006 publiceerde hij bij Uitgeverij Synthese (Den Haag) Papa Ratzi. Paus & Ketter (320 p.), een analyse van het humanisme van Joseph Ratzinger op het moment dat hij paus werd als Benedictus XVI.

In 2010 publiceerde hij Mohammed, de dadels en de joden, als bijdrage tot Wim & Sam van Rooy ed., De Islam. Kritische essays over een politieke religie, 2010 (Uitgeverij ASP).

Sinds 2013 is hij lid van de kernredactie van de webstek de-bron.org.